Ügyfélszolgálat: +3672520505 | mobil: +36708507636 | ugyfelszolgalat@ddek.hu 

  • Magyar Építész Kamara - CONSTRUMA INFORMÁCIÓK

    2024. április 10-14. között kerül megrendezésre az idei Construma Építőipari Szakkiállítás a Hungexpon (1101 Budapest, Albertirsai út 10.).

    A Magyar Építész Kamara és a Hungexpo együttműködésének köszönhetően az építész kamarai szakmagyakorlók számára a belépés idén mind az 5 napon ingyenes előzetes regisztrációt követően.
    Ingyenes belépés regisztráció itt: https://construma.hu/mek
    A regisztráció egyszeri belépésre jogosít. Az e-mailben kapott vonalkódos visszaigazolást szükséges elvinni a beléptetéshez.

    Bővebben: Construma 2024 - 2024.04.10. -14.

  • Kedves Kollégák!

    A 2024. október 1. napjától hatályba lépő 2023. évi C. törvény (Méptv.) 53. § (4) bekezdése szerint a területi kamarák közhiteles és bárki számára elérhető nyilvántartást vezetnek a területén lakóhellyel rendelkező állami és az önkormányzati főépítészekről. Ettől a naptól kezdve minden főépítésznek kamarai tagnak kell lenni.

    Fentiek miatt kérjük a kamarai tagokat, hogy ezen a Főépítészi jelentkezési link. -en jelezzék kamaránk számára ha főépítészi tevékenységet látnak el valamely településen, ezzel is megkönnyítve a későbbi munkánkat.

    Esetleg, ha tudnak olyan kollégáról, aki főépítész, de nem kamarai tag, akkor legyenek kedvesek az információt átadni számára, hogy keresse meg kamaránkat. A Dél-dunántúli Építész Kamara illetékességi területe Baranya és Tolna Vármegye. Más megyében tevékenykedő kollégát nem áll módunkban felvenni.

    FIGYELEM! Ez a főépítészi jelentkezés nem egyenlő a Magyar Építész Kamara általi felhívással! A MÉK felhívásra kérjük külön jelentkezzen minden főépítész!

     

     

  •  TÖRTÉNETI ÉPÜLETEK HELYREÁLLÍTÁSA SZAKMAI FÓRUM - Pollack Expo 2024. április 19.

    Történeti épületek helyreállítása, az építés-kivitelezés és szerkezetvizsgálat szakmai kérdései - 1,5 pont

    Regisztrációs link

    PÉCS, 2024. április 19. péntek, 9.00-15.00. Regisztráció határideje: 2024. április 17. 20:00, ezután a rendszert lezárjuk, de a helyszínen is lehet majd feliratkozni a szekcióterem bejáratánál.

    Történeti épületek rehabilitációja a közös múlt megismerése és megőrzésének igénye mellett a fenntarthatóság kihívásaira is adekvát válasz. Az érték megismerése és megőrzése mellett az épületek mai kor igényei szerinti használhatósága feszül egymásnak, még azonos funkciót hordozó épületek esetében is. Természetesen a mai használat módja minél jobban eltér a korabelitől annál nagyobb a kihívás az épület integritásának megőrzése. Történeti épületek felújítása, újra használatba vonása több szakmai együttműködését, és sajátos elköteleződést követel meg. A szakmai fórum előadásai konkrét példákon keresztül mutatják be szerkezetek, homlokzatok, homlokzati részletek, belső terek, vagy éppen az épületegyüttes egészének értelmezését segítő periodizációnak a feladatait. Hallunk majd a tervezést megelőző, a legmodernebb eszközökkel készülő épületdiagnosztikai eljárásokról, és komplett épület helyreállítás műszaki kihívásairól egyaránt.

    Bővebben: Történeti épületek helyreállítása - szakmai fórum