Tisztelt kamarai tagok, szakmagyakorlók!

A MÉK küldöttgyűlése a 2023. évre vonatkozó kamarai tagdíjat 83.000 Ft.-ban határozta meg. Az éves névjegyzéki nyilvántartási díj ennek 50 %-a, azaz 41.500 Ft.

Felhívom minden szakmagyakorló figyelmét, hogy a jogosultságok továbbképzési időszakának lejáratakor csak akkor lehet újabb 5 évre érvényesíteni a jogosultságot, ha

  1. a továbbképzések teljesítve vannak
  2. adategyeztetési kötelezettségének eleget tesz a szakmagyakorló (ehhez nyomtatvány található honlapunkon)
  3. be van fizetve az éves tagdíja vagy névjegyzéki nyilvántartási díja!

Mindhárom feltételnek teljesülni kell az érvényesítéshez!

A befizetendő díjak alakulása 2023-ban, melyet egységesen mindenkinek 2023. március 31.-ig kell befizetni: Nem kell előre utalni, csak a számla érkezését követően!

Teljes (100 %) tagdíjat fizetők: 83.000 Ft/év

Kettős kamarai tagok (70%): 58.100 Ft/év

Jogosultsággal nem rendelkező, vagy jogosultságot szünetelő, aktív kamarai tagsággal rendelkezők (30%): 24.900 Ft./év

Nyilatkozó nyugdíjasok, akiknek 2022-ben kamarai tagsághoz kötött tevékenységük nem volt (30%): 24.900 Ft/év

Kamarai tag, akinek szünetel a tagsághoz kötött jogosultsága, de aktív a nem kamarai tagsághoz kötött jogosultsága (50%): 41.500 Ft/év

A nem kamarai tagsághoz kötött, névjegyzéki nyilvántartásban lévők éves díja: 41.500 Ft/év.

 

A kettős kamarai tagsághoz és a nyugdíjas nyilatkozathoz kötődő kedvezmények csak akkor vehetők figyelembe, ha a szakmagyakorló 2023. január 15.-ig nyilatkozik ezen kedvezmények igénybevételéről.

Mindenkinek újra be kell küldeni a nyilatkozatot, akkor is, ha előző években tett már nyilatkozatot! FONTOS! Határidő után beérkező nyilatkozatot nem tudunk elfogadni, ezen nyilatkozat nem kerül jóváírásra! A nyilatkozatokat a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre küldjék be!

Nyugdíjas nyilatkozat

A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy 2022. évben szakmagyakorlási tevékenységből származó bevétele ne legyen a szakmagyakorlónak.

Ilyen tevékenységek a következők:

  • tervezői tevékenység
  • szakértői tevékenység
  • tervtanácsi részvételből származó bevétel
  • tervpályázati részvételből származó bevétel

Felhívjuk figyelmét, hogy a kamara ellenőrizheti, hogy a nyilatkozatnak megfelelően nem végezte a fenti tevékenységek közül egyiket sem.

Amennyiben igénybe kívánja venni a kedvezményt, kérjük, hogy a nyugdíjas nyilatkozatot kitöltve és aláírva 2023. január 15.-ig kamaránkhoz visszajuttatni szíveskedjen az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre vagy sima postai úton (nem kell ajánlva illetve tértivevénnyel)!

Kettős kamarai tagság nyilatkozat

A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy mind az építész kamaránál, mind a mérnöki kamaránál aktív legyen a kamarai tagsága. Amennyiben a két kamara közül az egyikben fel van függesztve a tagsága, akkor ezen kedvezményt nem veheti igénybe!

A kamara ellenőrzi az aktív tagság meglétét a nyilatkozat alapján!

Amennyiben igénybe kívánja venni a kedvezményt, kérjük, hogy a kettős kamarai tagság nyilatkozatot kitöltve és aláírva 2023. január 15.-ig kamaránkhoz visszajuttatni szíveskedjen az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre vagy sima postai úton (nem kell ajánlva illetve tértivevénnyel)!

A nyilatkozatok csatolmányban megtalálhatók, illetve honlapunkon a nyomtatványok linkről is letölthetők!

Amennyiben bármilyen változtatást szeretne kezdeményezni - szünetelés, tagság felfüggesztés, törlés, helyreállítás - kérjük keresse a kamarát e-mailen keresztül vagy telefonon.

 

SZÁMLÁZÁS

A számlákat az Önök által megadott névre állítja ki a számlarendszer, ezért kérjük, hogy akinek változtak vagy változni fognak a számlázási adatai 2023. január 15.-ig jelezze kamaránk felé az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A NAV jogszabályi előírásaihoz alkalmazkodva - minden számlát be kell küldeni a NAV felé - a számla elektronikusan kerül kiállításra. Az átutalásos számlák elektronikusan kiküldéséhez aktív e-mail cím szükséges. Amennyiben új email címet szeretne megadni - ahova a számlát küldje a rendszer - kérjük jelezze az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

 

FONTOS! Kérjük senki ne utaljon előre! Várja meg a számla beérkezését, mely 2023. január 15.-e után fog csak érkezni, de február hónap végéig mindenki meg fogja kapni. Ha nem találja a számlát, akkor ellenőrizze a spam mappában is! Amennyiben sehol nem találja, kérem keressen telefonon, hogy egyeztetni tudjunk!

 

TISZTELETBELI TAGSÁG

Tájékoztatjuk Önöket, hogy minden öregségi nyugdíjas számára - aki már nem kíván aktívan tevékenykedni, de a kamaráról informálódni szeretne -, lehetőség van tiszteletbeli kamarai tagságot kérni. Ebben az esetben lemond az aktív kamarai tagságról és jogosultságról, a továbbiakban jogai és kötelezettségei nem lesznek, szakmagyakorlási tevékenységet nem folytathat.

Amennyiben kéri a tiszteletbeli tagságot és mégis szeretne kamarai tagsághoz kötött szakmagyakorlási tevékenységet végezni, akkor csak új eljárásban kérheti ismételt felvételét a kamarába. Kérem, aki ezt választja fontolja meg a jövőbeni terveit. A tiszteletbeli tagsághoz kérelem a csatolmányok között megtalálható.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Állami Számvevőszék előírásait betartva 2021. január 1. után a tagdíjak analitikus nyilvántartását szigorú szabályok szerint kell végezni kamaránknak, mely sajnos nem teszi lehetővé a tagdíj elmaradásokkal kapcsolatos rugalmas ügyintézést. Ezért kérjük, hogy a tagdíjak befizetését pontosan teljesítsék!

További kérdés esetén keresse a kamarát!

Boldog, sikerekben gazdag új évet kívánunk!

Pécs, 2022. december 19.

Molnár Csaba Csongor s.k.                                                          Sándor Judit s.k.

a DDÉK elnöke                                                                               a DDÉK titkára

Elérhetőségeink:

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Telefon:

Sándor Judit - titkár +36708507636

Széplábi Márton - ügyintéző +36302020212