2024 április 15-ig a lakcímkártyájának lakóhelyadatot tartalmazó oldalát küldje meg az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium, mint a kamara felügyeleti szerve az illetékességre vonatkozóan ellenőrzést tart. Ennek keretében tájékoztatom a Kollégákat, hogy a Dél-dunántúli Építész Kamara hivatalból lakcím ellenőrzési eljárás lefolytatását kezdi meg.

A területi kamara a tervező-és szakértő mérnökök, valamint építészek szakmai kamaráiról szóló 1996. évi L Vlll. törvény (a továbbiakban Kamtv.) 3. § (1) bekezdés a) pontja alapján közfeladatként látja el a jogosultsággal rendelkező tagok névjegyzékének vezetését, amellyel kapcsolatos intézkedésekre az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény vonatkozik. A lakcímadatokat a területi kamara a Kamtv. 43. § (2) bekezdés e) pontja alapján kezelheti.

Az ellenőrzés végrehajtása minden tag és nyilvántartott  lakcímkártyájának lakóhelyadatot tartalmazó oldalának papíralapú fénymásolt vagy szkennelt elektronikus formában történő beküldése szükséges az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, az itt található adatok egyeztetése történik a névjegyzékben szereplő adatokkal. Amennyiben a lakcímkártya alapján valaki más területileg illetékes kamarához tartozik, őt hivatalból át kell helyezni másik kamarába.

Az ellenőrzés gördülékennyé és hatékonnyá tétele érdekében kérek mindenkit, hogy 2024. április 15.-ig a lakcímkártyájának lakóhelyadatot tartalmazó oldalát küldje meg az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Tájékoztatom, hogy az ellenőrzés során nem fogadható el olyan papír alapú vagy elektronikus nyilatkozat, amelyen a tagok, nyilvántartottak a lakóhelyükre vonatkozó adatokat szolgáltatnak, valamint az ellenőrzéshez kapcsolódó elektronikus vagy papír alapú iratanyagban a beküldött dokumentum rögzítésre és mentésre kerül, oly módon, hogy a lakcímkártya számát és a bejelentési időnél szereplő adatot felismerhetetlenné kell tenni a dokumentumon, mivel annak kezelésére a Kamtv. nem ad felhatalmazást. 

Amennyiben Ön nem szeretne másik kamarához kerülni a lakcímkártya szerinti adatok alapján, akkor szükséges lesz Baranya vagy Tolna vármegye területén lévő lakóhellyel rendelkeznie és ezt igazolni lakcímkártyával!

Kérdés esetén kérem, hívja kamaránkat!