FIABCI Hungary meghívó a XXVI. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatra - 2024

A Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata idén huszonhatodik alkalommal rendezi meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot.

A szervezők célja, hogy az idei a tavalyi nagysikerű jubileumi pályázathoz hasonló sikeres ingatlanszakmai eseménye legyen és a díjátadó gála a szakma igazi ünnepévé válhasson.

2024 award nagyA pályázatot Magyar Építész Kamara és a Területi Kamarák a kezdetektől fogva támogatták és ez nagymértékben hozzájárult az eddig lebonyolított 25 pályázat sikeréhez.

Az idei pályázat lebonyolításhoz ismételten kérjük az Önök segítségét.

Az a kérésünk, hogy a pályázatról tájékoztassák a tagjaikat a hírlevelükön, vagy más Önök által használt kommunikácós csatornán keresztül közzétéve a jelen levelünket, a pályázati kiírást és a pályázat történetét és a tavalyi eredményt ismertető kiadvány elektronikus példányát.

A pályázatra az adott létesítmény megvalósításában résztvevők nevezhetnek önállóan, vagy közösen.

Az építészektől nem azt kérjük, hogy feltétlenül önállóan induljanak, hanem azt, hogy ha nem kívánnak önállóan indulni, akkor a beruházókkal és/vagy kivitelezőkkel együtt. A pályázat szervezői minden segítséget megadnak ahhoz, hogy az érintettek pozitív döntést hozzanak. Amennyiben ilyen közreműködésre van szükség jelezzék és mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy pozitív döntés szülessen.

Mint építész tervezők jól ismerik, hogy milyen beruházások fejeződtek be terveik, vagy építésztársaik terve alapján 2018 január 1. és 2024 március 31. között.

Az a kérésünk, hogy induljanak el a pályázaton, vagy tegyenek javaslatot arra, hogy mely projekteket hívjuk meg a pályázatra.

A pályázat célja a magyar ingatlanfejlesztés eredményeinek bemutatása a hazai szakmai- és laikus közönségnek,valamint a kiemelkedő alkotások díjazása. A magyar pályázat ezen túlmenően azt a célt is szolgálja, hogy a pályázattal előkészítse és elősegítse azt, hogy a magyarországi ingatlanfejlesztők eredményesen vegyenek részt a FIABCI nemzetközi nívódíj pályázatán.

Az elmúlt 25 alkalommal a hazai pályázaton több, mint 600 alkotás mutatkozott be az ország minden tájáról és a legjobbak nagy sikerrel vettek részt a hazai eseményt követő FIABCI World Prix d'Excellence nemzetközi pályázaton, ahol 34 első és 37 második díjat nyertek. (www.fiabciprix.com )

A pályázati felhívás

A pályázat támogatói:

  • Budapesti Építész Kamara
  • Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara
  • Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége
  • Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület
  • Lakásvásár Média Csoport
  • Magyar Építész Kamara és Területi Kamarái
  • Magyar Építőművész Szövetség
  • Magyar Ingatlan Szövetség
  • Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete
  • Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége
  • Magyar Tájépítészek Szövetsége
  • Magyar Urbanisztikai Társaság

Online média partner: Irodakereső.info

Kiemelt média partner: Építészfórum

Idén is a hagyományoknak megfelelően a hazai verseny lezárása után a FIABCI Magyar Tagozata segítséget nyújt a pályázóknak abban, hogy minél sikeresebben vegyenek részt a FIABCI World Prix d'Exellence elnevezésű nemzetközi pályázatán, melynek eredményhirdetése 2025. májusában a 74. FIABCI Kongresszus keretében megrendezésre kerülő gálaesten lesz.

A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatra nevezhetik a projekteket mindazok, akik aktívan részt vettek annak létrehozásában (beruházók, kivitelezők, tervezők, üzemeltetők együtt, vagy önállóan).

A hazai pályázaton a nemzetközi verseny feltételeinek megfelelően minden olyan épület, épületegyüttes, közterületi és infrastruktúra fejlesztés részt vehet, amelynek az átadása, vagy használatbavételi engedélye 2018. január 1. után és 2024. március 31-e előtt volt. Több ütemben megépülő fejlesztések esetében a 2024. március 31-i dátum az első ütemre vonatkozik függetlenül attól, hogy a további ütemek építése még nem fejeződött be.

A pályázatok elbírálásának főbb szempontjai az építészeti értékek mellett a projekt megvalósításának műszaki megoldása, építészeti kvalitása, a kivitelezés minősége, a beruházás gazdaságossága és eredményessége, a környezettudatosság, valamint az, hogy az adott létesítmény hogyan járul hozzá a környezetében lakók életkörülményeinek javításához.

Szeretnénk, ha az idei pályázaton a hagyományoknak megfelelően minél színvonalasabb mezőny indulna.

Az elmúlt 25 alkalommal nagy segítséget kaptunk a Magyar Építész Kamarától és a Területi Kamaráktól a pályázat feltételeinek megfelelő, kiváló ingatlanfejlesztések azonosításában és a tervezőkkel, beruházókkal, kivitelezőkkel a kapcsolat kialakításában.

Ez alkalommal is kérjük szíves tanácsát, hogy mely létesítmények felelnek meg a pályázat feltételeinek és alkalmasak arra, hogy részt vegyenek a hazai, majd siker esetén a nemzetközi pályázaton.

A pályázat szervezői mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a javasolt fejlesztések beruházói, kivitelezői a megfelelő információk birtokába kerüljenek, és pozitívan döntsenek a részvételről.

Amennyiben bármilyen kérdés merül fel, kérem hívjon a 06 /30-730 1111 telefonszámon, vagy keressen e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

További információk: fiabcimagyarorszag.hu