Magyarország SZÉP 6.0-8.0

A 2023-ban rögzített Magyarország szép sorozat 6., 7. és 8. állomásán összesen 5 kreditpontot gyűjthet!

A népszerű, hazai meghatározó épületeket bemutató sorozatunk hatodik állomásán a családi házak tervezése kerül terítékre és visszatekintésként az elmúlt tíz évet átölelő időszak Év háza díjas családi házak tervezési folyamatait ismerhetik meg az érdeklődők az alkotóik tolmácsolásában.

Ásztai Bálint DLA Pro-Architectura díjas építészmérnök, Borbás Péter DLA okleveles építészmérnök, Dévényi Tamás Prima Primissima, Ybl- és Podmaniczky-díjas építész, Fazekas Katalin DLA okleveles építészmérnök, egyetemi adjunktus, Földes László Ybl-, Pro Architectura díjas építész, Jakabfi-Kovács Boglárka építész, Kovács Csaba Ybl-, Pro Architectura díjas építész, vezető tervező, habilitált egyetemi docens, Kovács D. Barna okleveles építészmérnök, egyetemi mestertanár, Vilics Árpád okleveles építészmérnök, vezető tervező mutatják be díjazott épületeiket.

A hetedik állomás kínálata: a zalaegerszegi Mindszentyneum, a Szolnoki Szentháromság templom és volt Ferences rendház, a debreceni Mercure Tokaj Center, az Alsóbogáti kastély és környezete, a megújult Bodajki Vadászkastély, a nyíradonyi gyümölcsfeldolgozó és a Hungexpo F1 Fogadóépülete.

A „túravezetőink” ez alkalommal: Balogh Csaba, okleveles építészmérnök, vezető tervező, Bordás Péter, Csonka Pál éremmel kitüntetett okleveles építészmérnök, vezető tervező, Csendes Monika és Álmosdi Árpád, okleveles építészmérnökök, Dóczé Péter DLA, okleveles építészmérnök, vezető tervező, Ekler Dezső DLA, okleveles építészmérnök, Horváth-Farkas Zsófia és Horváth Sándor, okleveles építészmérnökök és M. Miltényi Miklós, okleveles építészmérnök.

A 2019 és 2022 között az Év háza pályázat díjazott középületeit szemléző nyolcadik állomáson a gondozásmentes építészet és fenntartható lakhatás témájáról, valamint az irodai építési trendekről is átfogó képet kaphatnak az érdeklődők.

Terítéken a Next Nest projekt, a Millenium Garden Offices, a nagykőrösi Városi Piac csarnoképülete, a Budai Vígadó, a Mome Campus, a szolnoki Várkapu Látogatóközpont, a Normafa Kapu – Fogadóközpont és a főváros 8. kerületében található egykori telefonközpont átalakítása.

Álmosdi Árpád, Csendes Monika okleveles építészmérnökök, iBenczúr László, Pro Architectura-díjas építész, vezető tervező és Weichinger Miklós okleveles építészmérnök, vezető belsőépítész tervező, Gunther Zsolt DLA, Ybl-díjas okleves építészmérnök, Prof. Dr. Kiss Gyula DLA, okleveles építészmérnök, szakfejlesztési igazgató, építész szakfelelős, tanszékvezető egyetemi tanár, Mészáros Gabriella, okleveles építészmérnök, Nagy Csaba, Ybl- és Prima Primissima díjas építész, valamint Szabó Tamás János DLA, Ybl-, Pro Architectura díjas-, valamint Csonka Pál emlékéremmel kitüntetett vezető tervező építész, a magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, avatnak be a részletekbe.