Fókuszban a tetők - Bauder

Kortárs formák a tetőn. – Hasznosítsd! Zöld- és energiatermelő tetők – Ne dobd ki! Újítsd fel! Fókuszban a tetőfelújítás

Szerezzen a tetőket górcső alá helyező webinárium - sorozaton akár 6 kreditpontot!

MÉK: 2 pont/képzés (2023/219)

A lapos és magastetők gyakran elkövetett hibái, ezek elkerülésének lehetőségei a tető teljes rétegrendjének kialakítását górcső alá véve (szigetelés, tetőáttörések, tetőburok), valamint a jövő tetőivel szembeni elvárások áttekintése. Vízió a napenergiát hasznosító zöldtető! Ezt a témát járja körül a képzéssorozat első állomása.

A webinárium második részében a tetők hasznosítását, a zöld- és energiatermelő tetők műszaki megoldásait, elkerülendő hibáit, irányelveit helyezzük a fókuszba. A műszaki előadásokon a hasznosított tetők építésének számos részletét áttekintjük – a szigeteléstől, a rögzítésen át a tetőablakok beépítéséig és a koporsófödémek kialakításáig. A tematikából nem hiányozhatnak az ezeket a műszaki megoldásokat alkalmazó, érdekes és meghatározó hazai projektek, amelyeket neves alkotóik mutatnak be a továbbképzés programjában.

A harmadik állomáson olyan kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődők, hogy mikor szükséges a teljes rétegrendi felújítás, milyen értéktöbblettel számolhatunk, ha a lapostetőt zöldtetőként újítjuk fel? De arra is kitérünk, hogy lapostetők esetében napkollektorok telepítésénél milyen tervezési szempontokat és irányelveket érdemes követni. Szükséges-e például adott esetben a teljes rétegrend felújítása, vagy elegendő-e csak a részleges? Hogyan lehet optimalizálni a felújítás során felmerülő költségeket?

Végezze el a sorozat mindhárom állomását alkalmanként 2 kreditpontért!

https://buildrendezvenyek.hu/webinarium